Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатик,през зимата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Климатик,през зимата?

Здравейте,имам следното питане,днес без да искам си цъкнах копчето за климатика,но не чух да се пуска компресора,дали има някой датчик,който като е студено времето да не пали компресора ?
    156 2.0 ТS 00

Първоначално публикувано от violet22 Покажи съобщение
    Здравейте,имам следното питане,днес без да искам си цъкнах копчето за климатика,но не чух да се пуска компресора,дали има някой датчик,който като е студено времето да не пали компресора ?

Под +5 градуса външна температура компресора не се включва.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Да не отварям друга тема да питам тук: Има ли смисъл при -5 да пускам климатика и ще започне ли да духа по топло или няма смисъл
      sigpic
      Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
      BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
        Да не отварям друга тема да питам тук: Има ли смисъл при -5 да пускам климатика и ще започне ли да духа по топло или няма смисъл
        хайде помисли сам за домашно какво точно прави климатика в колата и догодина да ни кажеш какво си измислил
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
          Под +5 градуса външна температура компресора не се включва.
          зависи и от влажността явно щото и на +3,5С ми е тръгвал
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            зависи и от влажността явно щото и на +3,5С ми е тръгвал
            При мен и на -5 пак тръгва. И ако не е включен стъклата ми се изпотяват зверски.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

изключете си въртенето на вътрешния въздух и даите на максимално топло.Няма да се влк. климатика и да се изпотяват стъклата.ALFA ROMEO 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от jumena1976 Покажи съобщение
                изключете си въртенето на вътрешния въздух и даите на максимално топло.Няма да се влк. климатика и да се изпотяват стъклата.ALFA ROMEO 156 2.4JTD
                И си сменете поленовия филтър преди това.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                  И си сменете поленовия филтър преди това.
                  Да, ама и да се смени те миризмите пак влизат.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    Да, ама и да се смени те миризмите пак влизат.
                    Но поне няма да кондензира и да се поти стъклото.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      хайде помисли сам за домашно какво точно прави климатика в колата и догодина да ни кажеш какво си измислил
                      Нищо не измислих освен че ако няма някакви свещи за подгряване на въздуха (чувал съм че някои коли имат такива) няма смисъл да цъкам копченцето
                      sigpic
                      Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                      BMW 316 Compact '95

Comment

Според мен си далеч от истината...Относно подгревни свещи за въздуха не съм чувал да съществуват....
                        Климатика само "премахва влагата" от въздуха през зимата, като не позволява да се запотяват стъклата. И в ръководството за експлоатация пише, че при ниски температури ( не се сещам точно колко) да не се пуска...
                        Аз лично пускам да духа на Максимално топло без климатик и стъклата не ми се запотяват итн...
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Климатика зимата се пуска когато е пуснат въздуха да риркулира в купето. Тогава няма от къде да влезе сух въздух и трябва да се пуска за да не се запотяват стъклата. Ако вкарваш въздух от вън то тогава не е необходимо. Обикновено зимата се избягва вкарването на студен въздух от вън по ред причини (по бързо затопляне на въздуха в купето и за да не влизат нежелани миризми и пушеци от вън)

Comment

Аз па знам, че на вътрешен въздух не трябва да се пуска продължително, щото въздуха остава само СО2 и мое ти стане лошо.
                            2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                              Аз па знам, че на вътрешен въздух не трябва да се пуска продължително, щото въздуха остава само СО2 и мое ти стане лошо.
                              Е да ама на вътрешен въздух го пускаш само в града. Извън града въздуха не смърди така. И кажи ми в града колко време стойш в колата, че да свърши кислорода?

Comment

Working...
                              X